Bloggen

En berättelse i att bo på en vingård

Min fru och jag bodde på Winery Travail , en vingården i Kalifornien. Anledningen till att vi bodde på en vingården är att vi är kära i det här stället. Det ligger nära Palm Springs, Kalifornien, och är känt för sina goda viner. Vi gillar det faktum att vingården ligger nära allt. Vi gillade att vi har tillgång till mat och butiker samt vinkällaren.

Vi äter middag med min fru och hennes vänner, och samtalsämnet handlade om vin. Vi sa alla att vi aldrig har provat vin på en restaurang. Det fick oss att tro att vi borde försöka gå ut och äta någonstans. Det fick oss att tänka på att äta ute på en restaurang och vi båda var överens om att om vi någonsin var i en situation där vi inte kunde bestämma vad vi ska göra då skulle vi gå ut för att äta. Min fru och jag gick på vinprovning och blev förvånade över att det fanns så många olika typer av vin tillgängliga. Det fanns olika smaker och färger som de kommer in. Det var nästan som ett konstgalleri. Vi pratade med andra vinälskare och insåg att det finns cirka 10 eller så vingårdar som producerar ungefär femtio olika typer av vin.

Vi åkte till en vingård och provade några av vinerna. Vi var intresserade av att prova en del av vinet som de producerade. Vi gillade verkligen några av de viner vi smakade. Vi gillade också känslan av platsen. Det finns en full service bar, och du kan faktiskt äta utanför om du vill. Min fru och jag åkte tillbaka ett par dagar senare och vi åt en kvällsmåltid. Vi gick till Vingården för att få en vinprovning från deras verkställande direktör. Detta var vår första gången kommer att se honom och han var verkligen vänlig. Han berättade för oss att det fanns ett tjugotal vingårdar i hela staten och att han inte kände till några vingårdar som bara producerade en enda typ av vin.

Olika vinsorter

Om vi hade varit i hans skor, skulle han inte ha tillåtit oss att prova så många olika viner på en gång. Han kände att han borde ge var och en en chans innan han dömde den. När vi åkte tog vi hem en flaska vin som vi provsmakade. Om vi skulle återvända i morgon, skulle jag nog vilja smaka lite mer av vinet som jag tog hem. Att en smak gav mig en annan upplevelse än jag normalt har när man provar vin. Det kändes inte som att bara dricka vin, det kändes som om jag faktiskt var en del av processen. Det var mycket annorlunda än någon annan typ av vin som jag har smakat.  Det var intressant och lärorikt att lära sig om olika vingårdar och hur de startades. Samma människor var där varje dag och smaka och prata med varandra och vara en del av processen.

Vi har en fantastisk utsikt över havet, och jag har ännu inte haft ett vin som jag inte tyckte om. Det är inte bara vinerna, utan folket. Vi har bara haft en dålig upplevelse, som vi inte vet vad vi ska kalla det, men det är den dåliga upplevelsen av en dålig dag med vänner.

När jag tittar tillbaka på vistelsen på en vingård, inser jag att det inte var platsen som lockade oss till den. Det var människorna som lockade oss till det. Vingården kommer alltid att vara speciell för oss, för vårt första besök, men säkert kommer det att vara en del av våra liv för alltid.

Besök denna webbplats turistvisum.se för mer reseinspiration.