Bloggen

Fördelarna med artikelmarknadsföring

Fördelarna med artikelmarknadsföring är många. Det lockar en bredare publik, ökar sökmotorrankningen och ökar försäljningen av webbplatser. Populära artiklar hjälper till att etablera en författares eller ett företags rykte som expert och odla en lojal publik.

Bortsett från det hjälper det också till att öka sidrankningen i sökmotorerna. Ju fler som ser din artikel, desto mer sannolikt är det att de besöker din webbplats. Därför är artikelmarknadsföring ett utmärkt val för företag som vill locka till sig nya kunder.

Du kan skicka in dina artiklar till enskilda webbplatser gratis. Du kan kontakta webbplatsägare med ett exempel på en artikel och skicka in den till dessa webbplatser. Dina artiklar kommer sedan att publiceras på dessa webbplatser, vilket ger dig gratis exponering. I utbyte får du en länk tillbaka till din webbplats. Tänk dock på att det kan vara en utmanande process att skicka in till artikelkataloger eftersom du konkurrerar med tusentals andra skribenter. I detta avseende är kvalitetsartiklar viktiga.

Om det görs på rätt sätt kan artikelmarknadsföring öka intäkterna. När läsarna tycker att dina artiklar är intressanta och informativa är de mer benägna att köpa det du erbjuder. Dessutom skapar artikelmarknadsföring varumärkeskännedom, vilket genererar trafik och driver leads till konton i sociala medier. Många konsumenter tycker om att läsa artiklar nästan lika mycket som de tycker om att titta på en video. Det kan hjälpa ditt företag, din kundservice och webbplatsens SEO. Så om du är redo att ge artikelmarknadsföring en chans, gör det.

Hur man skapar en visuellt tilltalande strategi för artikelmarknadsföring

Skapa innehåll som har stor visuell attraktionskraft är en viktig del av din artikelmarknadsföringsstrategi. Det kommer inte bara att locka nya målgrupper till din webbplats, utan du kommer också att få leads och försäljning. Att ha bra innehåll kommer dessutom att bidra till att stabilisera din prestanda. Nedan följer några av de mest effektiva sätten att marknadsföra ditt företag och generera trafik med hjälp av artiklar. De har alla en sak gemensamt – att ge värde till din publik. Fortsätt läsa för att få några användbara tips om hur du skapar en plan för innehållsmarknadsföring.

Först ska du undersöka dina nyckelord. Se till att välja nyckelord som har höga sökvolymer och låg konkurrens. Det finns många källor för att hitta bra nyckelord för dina artiklar, till exempel vanliga frågor och svar från kunder och relaterade bloggar. Nyckelordsforskning kan också göras för att hitta fraser som folk söker efter. När du har undersökt nyckelord väljer du en artikeltitel som bäst återspeglar din expertis. Ju mer relevant ett ämne är för ditt företag och din målgrupp, desto bättre. Slutligen, använd rätt rubriker.

Använd länkbara tillgångar för att locka läsare och skapa länkar till din webbplats. Dessa tillgångar kan omfatta videor, infografik, gratisverktyg, resursguider och bilder. Om du inte kan hitta några relevanta webbplatser för ditt ämne kan du överväga att skicka innehållet till utgivare. De flesta utgivare accepterar gärna “cold pitches” om du tillhandahåller värdefullt innehåll. När du skapar länkar från andra webbplatser får du inte glömma att inkludera relevanta taggar som “blogg”, “nyhetsbrev” och “företag”.

Hur man får ut det mesta av artiklar om marknadsföring online

Om du letar efter ett nytt sätt att marknadsföra ditt företag kan artiklar om marknadsföring på nätet vara precis vad du behöver. Dessa artiklar kan användas på bloggar, plattformar för sociala medier och kombineras för att skapa en e-bok för marknadsförare och affärscoacher. De kan också spara pengar och tid genom att ge dig chansen att lägga till din egen unika röst. Om du har en webbplats kan artiklar om marknadsföring online vara ett bra sätt att marknadsföra din webbplats och få fler besökare.

När du skickar in dina artiklar ska du se till att inkludera en länk till din webbadress. Detta är viktigt eftersom de stora sökmotorerna rankar webbplatser efter hur många inkommande länkar de har. Ju fler artiklar du skickar in, desto fler inkommande länkar av hög kvalitet får du. Detta gör att din webbplats rankas högre och genererar mer trafik. Så om du är intresserad av artiklar om marknadsföring på nätet, se till att följa dessa tips för att få ut det mesta av dessa artiklar.

En av de bästa facktidskrifterna för digital marknadsföring är Journal of Digital & Social Media Marketing. Den här tidskriften leds av en framstående redaktionell styrelse bestående av yrkesverksamma inom digital marknadsföring. De artiklar som den innehåller fokuserar på varumärken och slutanvändare. Innehållet är intellektuellt rigoröst och relevant för digital marknadsföring. Dess innehåll finns med i Scopus och Cabell’s Directory of Publishing Opportunities. Du kan också skicka in dina artiklar till andra professionella tidskrifter för att få ditt arbete publicerat på en välrenommerad plats.