Bloggen

Kom igång med löpningen – enkel träning

Hur börjar du jogga? Ställer du dig själv denna fråga varje gång du känner för att komma igång med din motion rutin? Om så är fallet, då frågan “hur börjar jag jogga?” är verkligen viktigt. Låt oss ta en titt på hur man ska besvara denna fråga:

Skaffa dig lite inspiration. När det gäller jogging, inspiration kan vara en mycket kraftfull sak. Visualisera en rutt som hjälper dig att komma igång med din träning rutin. Tänk på att du kan jogga i nästan vilken riktning du vill; men det kommer att hjälpa om du har en rutt som du kan börja från början.

När du bestämmer dig för den rutt som du vill starta är nästa steg att visualisera rutten. Om du är van att gå, tänk på hur du skulle gå din rutt. Du kan bestämma att du ska köra rutten i stället. Kom ihåg, när du börjar din resa, vill du inte vara för snabb. Det är bäst att börja långsamt om du vill hålla dig frisk och undvika skador. Även om det är möjligt att börja snabbt, kan det vara bättre att gradvis bygga upp den mängd avstånd som du går igenom på varje ben.

Skaffa kunskap om löpning

Det är en bra idé att få lite vägledning innan du börjar. Dra nytta av ett program som kan hjälpa dig på många sätt. Sådana program inkluderar gruppklasser och tränare.

Jogging under ett par veckor kommer att ge dig en chans att ta reda på hur snabbt du kan gå innan du blir överupphetsad. När du tar reda på denna information kan du ändra din träning därefter. Du vill inte bli för snabb och skada dig själv. Det kan vara bäst att sakta ner när du fortsätter att träna.

Ditt schema kommer att spela en stor roll i hur länge du stannar med din träning rutin. Om du bara har 15 minuter på morgonen, då kan du oftast få din träning gjort på kortare tid. Men om du bara har några minuter på eftermiddagen, då kanske du vill planera din dag runt den tidsperioden. Detta är ett sätt att se till att du inte missar någon av dina träningspass.

Ett sista tips för dig när du vill börja jogga är att få dina skor bekväma innan du börjar. Det finns inget värre än att bryta sig in i en svett på den första dagen av din träning. Hitta ett bekvämt par löparskor, sätt på dem, och du kommer att vara avstängd!

För mer tips och råd om träning besök denna sida.