Konferens

Möte i Stockholm – Hitta rätt tid och plats

Har du fått ansvaret för att ordna företagets årliga konferens med allt som hör till i form av mat, resor, övernattning och underhållning? Kanske är du bara intresserad av vad Stockholm har att erbjuda i fråga om konferenslösningar. Här tar vi upp en del saker att tänka på och du hittar ännu fler tips på stockholmskonferenserna.se

Att satsa pengar på en konferens för medarbetare och kollegor är någonting som kan visa sig värt en hel del. Inte bara för den som får komma iväg för en stund, utan också för den som skall få verksamheten att hålla rätt kurs och bra marschfart framåt! I vissa fall kan en konferens endast handla om att man vill visa uppskattning för sina anställda men faktum är att en konferens inte bör ses som en utgift över huvud taget! Effekten av en lyckad konferens är någonting som har en direkt koppling till produktivitet och resultat efter hemfärd. Det handlar inte bara om ett par dagar av bättre stämning och längre fikaraster där man diskuterar allt kul man gjorde under företagets årskonferens, utan om en bättre lojalitet mot verksamheten och ett bättre arbetsklimat. Vill man endast hålla sig till siffror kan man gå miste om en hel del fördelar man kan vinna på att bjuda till. I och med den nya ledarskapsstilen som blir allt mer inkluderande och lyhörd, har fler än tidigare upptäckt att det finns en hel del att hämta genom att bygga relationer med arbetsteamet. De flesta har en tendens att vara mer lojala om det är fråga om en relation och inte bara ytterligare en anställning.

Naturnära upplevelser

Om man skall åka bort från stan och från all den stress som finns i Stockholm, Göteborg och andra större städer, är skogen och naturen någonting som kan ge precis vad man är ute efter. Förr var det vanligt att man åkte ut på landet för att stärka kropp och själv, vilket sedan blev bortprioriterat. Nu har åter intresset för den rena luften och de vackra byggnaderna väckts och allt fler vill åka till slott och herrgårdar när det är dags för ett par dagars konferens.

Stockholm har i alla tider varit ett område man besökt för upplevelser och hälsorelaterade ändamål. Det finns ett rikt utbud källor och kurorter dit man färdats från hela landet för att lugna nerverna och hitta balans i tillvaron. I dagsläget ser dessa platser inte ut som förr, och en hel del avkopplingsaktiviteter har ändrats. Det är nu fråga om SPA behandlingar och bubbelbad istället för lerinpackning och tångbad. Dock är tanken i mångt och mycket densamma.

Golf

Även om man under en konferens bör umgås med sina medarbetare och kollegor, är det inte fel att kunna ta en avstickare till mer privat njutning som också kan inkludera ytterligare ett antal personer. Det handlar självklart om att ta en runda. Golfbanor finns i stort antal när man befinner sig i Stockholm och många av de banor som står att välja bland har gott rykte i golfvärlden. När man befinner sig på konferens i Stockholm är det aldrig fel att ha med sina klubbor i bagaget. Skulle man inte få tillfälle att gå ut på banan under själva konferensen, finns det kanske en stund över när man är på väg hem efter ett par trevliga dagar med sina kollegor.