Bloggen

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum

Öppen planlösning är den mest önskade designlayouten. Det maximerar visuellt utrymme och är ett bra sätt att skapa en illusion av stora öppna rum. Om du har ett befintligt hem kan du enkelt lägga till den här layouten i ditt nya hem. En öppen planlösning i köket och vardagsrummet skapar större fönster som gör det möjligt för de boende att se ute och njuta av utomhus. Det gör det också möjligt för naturligt ljus och ventilation att vara riklig under dagen och på natten. Vissa husägare som valde att flytta in i ett äldre hem hade svårt att hålla köket varmt under vintermånaderna. Dessutom väljer de fönster som är en större storlek innebär att de kommer att ge en större öppning till en husägare fönsterstorlek. Ett mindre fönster öppnas snabbt och är oftast vidöppen medan ett som är bredare öppnas långsamt och leder till luftspalter. Detta i sin tur leder till isoleringen i hemmet blir otillräcklig och kan leda till hem bränder.

Fönster för naturlig ljusinsläpp

När du väljer en viss storlek på rum är det viktigt att avgöra om du har tillräckligt med frigång mellan tak och golv eller om det finns tillräckligt med yta för att bredda fönstren. Detta kan enkelt göras med hjälp av takfönster. Ett takfönster ger utrymme för huset som ska slutföras och installeras bakom de stängda luckorna. Nackdelen med att använda takfönster är att de inte är lika energieffektiva som skjutdörrar. Om du väljer att använda öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet, finns det lite extra arbete att göra för att få området ser klar. Till exempel, när du installerar fönsterbeläggningar i köket och vardagsrummet, är det viktigt att tänka på formen på rummet och se till att det finns tillräcklig längd till fönstren när de är öppna.

Du kanske vill överväga att installera gardiner eller draperier som täcker det öppna utrymmet som skapas av den öppna planlösningen. När gardinerna är installerade, det enda som återstår att göra är att se till att de är ordentligt hängde och stängda varje gång. Använda persienner eller gardiner för att täcka fönstren kommer inte bara att ge avskildhet, men kommer också att ge en viss mängd värme. Naturligtvis, om du har stora fönster, kan du välja att installera stora fönster i öppen planlösning kök och vardagsrum. Det är viktigt att använda en god kvalitet vinyl fönster som täcker och se till att täcka alla fönster, inklusive de på västra och östra sidan av rummet. Genom att se till att fönstren på västra och östra sidan är förseglade kommer du att bidra till att förhindra kalla drag från att komma in i rummet.

En samling texter om inredning finns på denna sida moblerasnyggt.se.