Bloggen

Examen med referenser

Du kan inte lära dig något från en autentiseringsdag, som studenten måste förstå detta och inse att du inte kan få en utbildning utan en uppsättning referenser. Om du inte kan bevisa att du har en viss utbildning, kan du inte påstå att ha den autentiseringsuppgifter. Om du är som de flesta studenter, kanske du tror att informationen på dina utskrifter är allt du behöver för att bevisa att du har en viss examen eller certifiering, men sanningen är att potentiella arbetsgivare behöver mer än så för att avgöra om du har samma utbildning eller utbildning som någon annan med en liknande examen. De kommer att kontrollera dina referenser mot dina, vilket kommer att innehålla alla icke-akademiska meriter. Detta inkluderar professionella licenser, licenser som erhållits i ett annat tillstånd och anknytningar till andra skolor och organisationer.

Samla kurspoäng

Genom att ta kurser på universitet utanför din hemstat, eller genom att ta en kurs online, bevisar du att du har tjänat dina meriter någon annanstans. Ju högre du tjänar dina meriter från andra institutioner, desto större chans har du att få kredit för det. Du kanske också kan få en medarbetares examen när du ändå håller på. Nästa sak som arbetsgivare och potentiella arbetsgivare kommer att titta på är de skolor som du deltog. Om du deltog i en universitet, kanske du fortfarande kan använda poäng för din examen. Men om du tog en kandidatexamen i kemi eller litteratur, det kommer att bli mycket svårare att få poäng från den skolan. Du kanske också måste visa dem att du redan vet den kursen, och att du kan studera den utan alltför stora svårigheter.

Nu när du förstår vad som krävs för att få grunderna rätt, låt oss tala om de svårare aspekterna av att få rätt utbildning. När du har avslutat alla ditt universitet arbete, måste du ta en examen. Du måste också bevisa att du faktiskt förstår det material som lärs ut av de professorer du tog klasser med, eller till och med det material du tog från dina kurser. Det är viktigt att komma ihåg att du kan behöva ta dessa tester självständigt och framför klassen, vilket innebär att du måste ha ett bra grepp om engelska eller historia. Dessutom måste du visa dina inlärningsfärdigheter. Eftersom denna process kräver att du går till den tid och plats där testerna administreras, se till att du faktiskt vet hur du ska svara på frågor för att jämföra dina betyg med din egen utskrift och ditt universitets akademiska register. Det är också mycket viktigt att ta med alla dina referenser, om möjligt, för att se till att de betyg du får är korrekta.

Om du har gjort allt rätt men ändå inte kan få de krediter du behöver, oroa dig inte. Det finns många resurser där ute för att hjälpa dig att göra det.

Besök denna sida studierutin.se för studiefrågor.