Bloggen

Vårda din fötter med lite skön pedikyr

Pedikyr är det enklaste sättet att rengöra dina fötter. Det finns många olika typer av pedikyr där ute, så du kommer att vara säker på att hitta en som passar din stil. Det spelar ingen roll om du har en salong pedikyr eller en självlärd pedikyr, grunderna är desamma.

Det borde finnas tillräckligt med utrymme för dig att börja med din fotbehandling. Gör i ordning din pedikyr utrustning. Detta inkluderar rätt verktyg och utrustning för den typ av pedikyr du vill göra. Produkter för hemma pedikyr finns att köpa på internet. Det du behöver är pedikyr bollar, nagelfilar, tång och   borstar.Samla ihop din pedikyr utrustning. Se till att dina pedikyr verktyg passar i lämpliga lådor.

Börja med att tvätta fötterna

Gör dig redo att rengöra dina fötter. Det första steget är att skölja fötterna mycket bra med rent varmt vatten. Du kommer inte att kunna ordentligt rengöra fötterna om de är smutsiga, så se till att tvätta dem mycket bra. Använd inte tvål på fötterna, eftersom det kommer att strippa naturliga oljor från fötterna. Rengör naglarna och sätt sedan verktygen på fötterna. Var noga med att sätta verktygen där de kommer att vara lätta att använda, men inte i för mycket kontakt med varandra. Mjuka upp den övre delen av din nagelfil, och sedan lägga den på nagelbanden nära toppen av din nagel. Trimma naglarna till önskad längd. Ta din nagelfil och polera den med hjälp av själva filen. Din pedikyr måste vara glänsande! Med hjälp av din nagelfil, polera tips på dina naglar en i taget. Var noga med att hålla din nagelfil mjuk, så att du kan polera den effektivt.

Efter dina naglar är polerade, sätta pedikyr handskar på och ta dem till din pedikyr bord.  Nu är du redo att börja med naglarna. Om du gör en pedikyr med en bar, är det lätt att polera tips på dina naglar med en nagelfil, och sedan sätta baren över nageln. Din pedikyr verktyg, tillsammans med din pedikyr handskar, bör vara i rätt lådor.

För att avsluta pedikyren med  naglarna, använd dina  handskar på händerna, och sedan polera tips på dina naglar igen med din pedikyr fil.

Detta är en bra sida hälsomagasinet.se om hälsa.